fredag 6 mars 2009

Det var en gång...

...en ful ankunge som 1996 gav sig av hemifrån för att söka lyckan på andra platser. Ankungen var mycket uppspelt över att söka nya upptåg. Han kom till en stor stad och där träffade han andra ankungar som liksom han var ute efter att söka nya upptåg. Den fule ankungen tyckte det var väldigt spännande och lärde sig många saker som han skulle ha nytta av senare i livet. Han var lycklig och nöjd med livet förutom med en sak, han saknade någon att dela sina upplevelser och lyckliga stunder med.
Tiden gick och han lärde sig hela tiden nya saker och fick vara med om flera nya upplevelser. Den fule ankungen hann självklart med att besöka sina föräldrar under året som gick och under ett av sina besök fick han syn på en vacker svan. Han kände att det var kärlek vid första ögonkastet och att han måste få chansen att träffa denna svan.
Vid flera tillfällen försökte han uppvakta henne för att få henne att se att även han, den fule ankungen, var en svan inuti. Han försökte på många sätt att få henne att tycka om honom, men varje gång kände han en avvaktande ställning från hennes sida och varje gång sjönk modet och hoppet hos honom att få henne att vilja ha honom. När han så till slut tappat hoppet och skulle söka sig vidare på andra platser fick den vackra svanen upp ögonen för honom och bestämde sig för att ge honom en chans. Den fule ankungen kände en enorm lycka i sitt bröst och skulle göra allt han kunde för att det skulle fungera mellan den vackra svanen och honom. Detta hände år 1997 och fortfarande idag, år 2009 är de tillsammans och har fått flera små ankungar som de älskar över allt annat. Den fule ankungen är väldigt lycklig över att hon ville ge honom en chans och han är mycket glad över att fortfarande ha denna vackra svan hos sig!

1 kommentar:

Anonym sa...

....så jäkla ful är du väl inte ;)
/McE