måndag 21 mars 2011

Fyrmästarens dotter

Vid en upprustning av fyrpersonalens bostäder på ön Hamneskär utanför Marstrand görs en obehaglig upptäckt: bakom en vägg i matkällaren hittas kvarlevorna av en man, och allt tyder på att liket legat där länge.
Karin Adler vid kriminalpolisen i Göteborg får hand om utredningen och till sin hjälp har hon kollegan Folke som hon inte kommer vidare bra överens med. Mitt uppe i alltihopa inser hon också att förhållandet till sambon Göran inte kommer att fungera, så hon lämnar honom och flyttar ut för att bo på sin båt.
Fallet med den döde mannen är svårlöst. Händelserna som lett till hans död ligger långt bakåt i tiden och polisen har inte mycket att gå på. Man har hittat en vigselring, men det visar sej att den är ny och måste ha blivit ditlagd i samband med att liket hittades. Varför? Vem vill vilseleda dem?

Fyrmästarens dotter är en intressant och spännande bok. Jag tycker att den har vissa likheter med hur Camilla Läckberg skriver, t.ex. har deras sätt att beslriva miljöer vissa likheter. Tyvärr är det många karaktärer i handlingen och man kan bli lite "snurrig" av alla namn. Trots detta fängslades jag av handlingen  och av huvudpersonen Karin Adler och ser fram emot att läsa nästa bok, "Själakistan".

Inga kommentarer: