söndag 13 februari 2011

Svennis!

I dag skriver Aftonbladet att Svennis dröm om att träna ett lag i Premier League håller på att bli sann. När jag läste rubriken var min första tanke att han var på väg att byta lag, men så var inte fallet. Han har tagit Leicester från 3:e plats från slutet till toppen av ligan. Laget är nära kvalplats och klarar han av att ta upp dem till Premier League så ska jag verkligen hylla honom. Det är många som vill se honom som förbundskapten för Sverige, men det tycker inte jag. Svennis ska träna ett klubblag, han håller inte på landslagsnivå anser jag. Han är en visserligen en duktig tränare, det har han bevisat. Fast på klubblagsnivå! De landslag han tränat har inte skördat större framgångar.
I England gick det till en början bra, men engelsmännen tror att de har världens bästa fotbollslag även att de inte har vunnit något sedan 1966, och de kraven som engelskafotbollsförbundet och engelsmännen i allmänhet hade på Svennis blev för stora för honom. Sedan är de engelska journalisterna som de är, påträngande och glada i skvaller! De skyr inga medel för att få sina uppslag!
I Mexiko var kört från början. Förlorar man som utländsk förbundskapten i Mexiko en match så är man körd. Fansen förtroende försvinner direkt vid en förlust och fotbollsförbundets förtroende försvinner när fansen förtroende försvinner. Hände ni med!? ;)
I Elfenbenskusten gällde det att tygla divorna och framförallt Drogba, bröderna Touré och Kalou. Svennis har lyckats tygla divor förr i klubblag, men med endast några månader gick det inte fullt ut. De var nära att gå vidare från vm-gruppspelet i somras och det var synd att de inte gjorde det. Men då hade det inte berott på Svennis ledarskap utan på att de hade bra spelare.

Nä, han ska hålla sig till klubblag. Där har han skördat stora framgångar, t.ex. i lag som Sampdoria, Roma, Lazio, Benfica samt i IFK Göteborg.

Jag återkommer med hyllningar om han klarar av att ta upp Leicester från Championship League (näst högsta ligan) till Premier League (högsta ligan)!

Inga kommentarer: