torsdag 18 mars 2010

Feber, speedad och Petter!

I måndags i förra veckan fick Noah sin MPR-spruta som man ska få vid 18mån. Man kan också få feber med den sprutan och det har Noah verkligen fått. I fredags morse var han febrig och hostade kraftigt. Han har dessutom haft svårare att andas sedan han fick RS-viruset förra året. Febern har gått upp och ner ända tills nu i morse då han inte hade någon feber och vi får se om det kommer tillbaka under dagen. Hoppas verkligen inte det. Han har varit som en påse nötter nu när han haft feber. Fast å andra sidan så är 39,5grader mycket för den lilla kroppen. Min mamma är hos oss och hjälper till och det är skönt.
Något som han också måste ha fått med sprutan är att han är en ilskbigge. För minsta lilla blir han vansinnig och nu är det framförallt när han inte får den tröja eller pyjamas som han vill ha. Han kan explodera annars också, men det har blivit mycket mer under de senaste två veckorna. Jag hoppas verkligen för febern försvinner snart för det tar på hans lilla kropp. För hans svårigheter att andas fick han Bricanyl i flytande form av läkaren på vårdcentralen häromdagen. Det ska han äta 3ggr om dagen i 10dagar och vi märker redan efter två dagar att han har lättare att andas. Skönt! Det är synd att han inte fått den medicinen vid de andra tillfällena vi varit på vårdcentralen för hans svårigheter att andas. Då hade han kanske sluppit detta problem för länge sedan. Läkaren rådde oss att ge medicinen vid det sista tillfället underdagen när han ska lägga sig för han kan bli lite speedad av den. Igår gjorde jag en liten miss. Han fick medicinen och vällingen och sedan hade jag tänkt att han skulle lägga sig, men då kom Aylin och Lovisa hem från Kalmar där hon dansat och då ville han inte lägga sig direkt. Det ledde självklart till att han hade svårt att somna så han fick vara uppe ett tag till med oss. Han blev verkligen speedad! Så som han lekte och sprang runt ha rjag inte sett honom göra på två veckor! Det var kul att se, men jag tror att vi i fortsättningen ger honom medicinen i samband med läggningen!

Sedan måste jag säga att jag är imponerad av Petter Northug! Köra med ovallade skidor i gårdagens sprinttävlingar är en bedrift och sedan komma två i tävlingen är stort. Visserligen kanske hans ego blir ännu större än tidigare, men det var imponerande av honom igår!

Inga kommentarer: