torsdag 11 februari 2010

Kräks, fotboll och pulka!

I natt blev jag väckt av Noah som var jätteledsen när Lovisa kom ner med honom och kom i arbetsrummet som jag nu ligger i. Jag har sovit i arbetsrummet sedan operationen för att jag inte klarar av att gå upp för trapporna till sovrummet. Han var ledsen för att Lovisa duschade av honom allt kräks som kommit upp lite tidigare. Noah var också ledsen för han har inte kräkts tidigare (förutom den vanliga kräkningen som barn brular göra när de ammar) och undrade säkert vad som just hade hänt. De gick upp och la sig igen, men strax därefter hörde jag honom kräkas igen. Stackars Noah! Han somnade rätt snabbt sedan för han var helt slut efter att ha kräkts. Idag har han varit pigg som vanligt, lite trött efter natten, men annars full fart. Han verkade ha fått ut det han behövde få ut i natt.

Idag var farmor, Noah och Aylin ute i snön. De skulle gå och titta på kossorna. Aylin vill åka pulka, men det var inte Noah sugen på. Han skulle gå och dessutom dra Aylin i pulkan. Han fick faktiskt lite fart på Aylin och blev väldigt nöjd. För att de skulle hinna till kossorna innan snön smälte så fick farmor hjälpa till, men Noah var så nöjd och de höll i handtaget båda två, medan Aylin hade det skönt i pulkan.

Igår var jag glad på min fars bekostnad! Han skulle spela boule med motionssektionen i Hultsfreds FK. De brukar spela på onsdagar med början kl.19.00. Vanligtvis spelar de en lagmatch och tittar på de andra lagen och är hemma runt 20.30. Den här gången skulle de påbörja en singelturnering och han skulle spela fyra matcher. Han räknade med att vara hemma runt kl. 22.00. Tråkigt för dig sa jag och skrattade inombords, för Arsenal-Liverpool, Aston Villa-Man Utd och Everton-Chelsea spelar ikväll på dina kanaler. Jag vet sa han lite surt! Till saken hör att jag inte har de kanalerna och pappa är alltid väldigt snabb med att berätta vilka matcher i Premier League han sett och hur bra matcherna var. Jag ringer runt kl. 21 och berättar att matcherna har börjat, as jag och skrattde lite till inombords. Kl. 20.50 ringer min pappa och säger överlägset att han nu sitter och tittar på matcherna och att han har svårt att välja vilken av dem han ska se! Grr!!! Lite smolk i bägaren för hans del var att han förlorat alla fyra matcherna och självklart hade han gjort det med minsta möjliga marginal enligt honom själv! Idag när jag pratade med honom sa han lite ironiskt att han hade ont i armen för att han hade lyft fjärrkontrollen och bläddrat så mycket mellan matcherna.

Imorgon ska skolan ha en tillsammansdag och beroende på hur jag mår så kanske jag ska hälsa på dem en liten stund. En tillsammansdag skiljer sig från den ordinarie undervisningen på det sätt att alla elever blir indelade i grupper och ska gå runt på olika stationer, som är massage/avslappning, pyssel, café, m.m.

Inga kommentarer: