onsdag 20 oktober 2010

Spännande bok!

Jag har precis läst färdigt en bok som jag mer än gärna rekommenderar. Boken heter "Tre sekunder" och är skriven av Roslund & Hellström. Den var oerhört spännande och t.o..m. lite nervpirrande. Spänningen stiger och tempot ökar ju längre man kommer i boken och det är svårt att slita sig ifrån den!
Handlingen i boken kretsar framförallt kring två huvudpersoner. Det är Ewert Grens, kriminalkommissarie och Piet Hoffmann, infiltratör i polska maffian. Man får följa deras olika vägar genom hela boken och vägarna korsas endast vid en händelse, men en viktig händelse.
Jag fastnade både för handlingen och författarnas sätt att skriva. Roslund & Hellström skriver att det är femtio procent sanning och femtio procent lögn i deras böcker och läsaren ska inte riktigt veta vad som är vad.


Baksidetext
"Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.
Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö."

Nu läser jag en annan bok av Roslund & Hellström, Odjuret, som nu också är omdiskuterad p.g.a. vad boken handlar om. En recension kommer när boken är färdigläst!

Inga kommentarer: