tisdag 21 juni 2011

Några recensioner på böcker jag nyligen läst - här är Misterioso.


En svensk finansman mördas i sitt vardagsrum. Ytterligare en svensk finansman mördas i sitt vardagsrum. Allt tyder på att det kommer att fortsätta.

Rikskriminalen inrättar snabbt en specialenhet bestående av sex handplockade poliser från hela landet. Man kallar den för A-gruppen. De står inför ett mysterium.

Vem är den spårlösa gestalt som sitter i svenska finansmäns vardagsrum, lyssnar på jazz och skjuter dem med två kulor genom huvudet? Vad är det han vill? Media kallar honom Maktmördaren, och när spåren börjar leda i riktning mot ryska maffian blir läget riktigt kritiskt.

Boken börjar lite trevande, men utvecklar sig till en väldigt bra bok. Det som skiljer denna från andra deckare är att man följer utredarna i detalj. Man får en bra kontakt med alla karaktärerna och det som är bra är att det inte alltid är samma polis som står i centrum. Det gör att man inte tröttnar och inför varje bok jag läst om A-gruppen har jag varit nyfiken på vem som står i centrum. Handlingen håller hög standard och spänningen lyckas hålls för det mesta på topp.

Inga kommentarer: