tisdag 28 juni 2011

Härlig midsommar!

Vilken härlig midsommar vi hade! Vädret var visserligen omväxlande, men det var aldrig kallt. Det var varmt, god mat och ett mycket trevligt sällskap! Maten på kvällen hade vi inte testat innan utan den tackar vi tidningarna "Buffé" och "Allt om mat" för. Jag tror att alla var nöjda med maten, jag var det i alla fall.Vi träffades tidigt och åt lunch som bestod av janssons, prinskorvar, köttbullar, ägghack, gräddfil och gräslök samt nypotatis och sill. Till det självklart snaps. Snaps blir det inte ofta, men till midsommarssillen ska det vara snaps. Till efterrätt kaffe och en god jordgubbstårta. Jag är inte speciellt förtjust i tårta, men den här kunde jag äta. Det är ett gott betyg! :)
Därefter åkte vi som vanligt ner till Kolbodabaden, till midsommarfirandet. Där fanns det ridning, chokladhjul samt dans kring midsommarstången. Plumpen var att det satt ett gäng ungdomar en liten bit ifrån oss och festade och sjöng några rasistiska sånger. Riktigt onödigt!! Förutom de sångerna så skötte de sig bra ändå, men de kunde ha tagit uppehåll under dansen.
Väl hemma igen tände vi grillen. Kvällsmenyn bestod av kycklingfilé (som bl.a. marinerats med rosmarin, citron, soja, spiskummin och tabasco), fläskkarréspett (som bl.a. marinerats med soja limejuice, råsocker, vitlök och ingefära). Till det var det torrostade nypotatis, löksås, spenatsallad med ädelost och aprikoser, spread med parmesanost och grillad paprika som man hade på kex av olika slag samt melon- och fetaostspett. Till detta även god dryck.
Till efterrätt bjöds det på kaffe och små persikopajer. Magen stod i alla fyra hörn efter allt detta! Tack för en mycket trevlig kväll!

1 kommentar:

Farmor sa...

Gjorde ni inget annat än åt och lagade mat. Måste ha tagit lång tid att tillreda allt! :)