måndag 24 oktober 2011

Vilken helg!

Vilken helg jag och Lovisa var med om. Vi fick äran att vara med på ett tredagarsbröllop. Det började i fredags med en fest på Wallby Säteri i Skirö. Där bjöds vi på hamburgertallrik. All mat hade brudgummen själv varit med och lagat, han är kock och vill därför ha ett finger med i planeringen och tillagningen av maten till bröllopet. Hamburgarna var mycket smakrika, brödet var hembakat och tillbehören var många. Musiken under kvällen spelades av en vän till brudparet som är trubadur. Kvällen blev inte lång utan den avrundades tidigt för att alla skulle vara pigga under bröllopsceremonin.

På lördagseftermiddagen vigdes brudparet i Tveta kyrka i närheten av Mörlunda och det var en fin ceremoni. Brudparet var jättefina och under ceremonin fick vi lyssna på sånger. Självklart var det inga överraskningar utan paret sa Ja till varandra.
Efter bröllopsceremonin åkte vi vidare till Skirös gamla skola där bröllopsfesten hölls. Där hölls det flera tal och Lovisa och hennes tjejkompisar visade upp en power pointpresentation med gamla bilder på bruden samt en musikvideo från möhippan. I slutet av middagen fick tjejgänget med sig bruden på att sjunga en sång.
Vi bjöds också på en god trerätters middag. Till förrätt fick vi Souvastartar, hembakt knäckebröd, sikrom med klassiska tillbehör samt västerbottenpaj. Huvudrätten var buffé och där bjöds vi på:
*vildsvinskorv med confit på lök och svamp
*vildsvinsstek med lingonchutney
*småländsk älg med syltad pumpa och rostade pumpafrön
*therökt forell med äggcremé och fänkålssallad
*saltbakade rödbetor med dill
*rotselleripure med brynt smör och äpple
*rostad nypotatis
*broccolicremé
*hyvlad råkostsallad med scharlottenlöksvinägrett
*rostat matvete med tomat, gurka, lök och persilja
*grönsallad
*dragonaioli
*kantarellsås
*samt bruden egen vitlökssås
Jag gick inte därifrån hungrig kan jag säga! Till efterrätt fick vi bröllopstårta. Till maten bjöds vi på öl och vin samt avec till tårtan. Efter maten gick festen vidare med dans, eller om man inte kunde eller ville, bara sitta och prata med andra gäster. Det var en mycket trevlig bröllopsfest och tiden försvann snabbt under kvällen.

På söndagsförmiddagen bjöds de som ville på brunch på Wallby Säteri i Skirö och vi var en hel del som orkade upp. Det är inte vara dag man får chansen att äta köttbullar, bacon, prinskorvar, äggröra och mycket annat till frukost så det var väldigt gott! Efter brunchen tackade vi brudparet för helgen och åkte därefter hem till Lovisas föräldrar igen där barnen varit under hela helgen eftersom det var ett barnfritt bröllop.

Tack Ida och Anders för en helt fantastisk helg!!

Inga kommentarer: