lördag 17 juli 2010

Njuta vid varje sked!

Igår var jag, Lovisa, Aylin, Noah, farmor och farfar på rundtur på Öland. Vi tryckte ihop oss i en bil och åkte norrut på Öland. När vi kommit till Köpingsvik var vi väldigt varma och längtade efter ett bad. AC i bilen fungerade inte så vi körde med KD:korsdrag för att inte smälta bort i värmen. Det var mycket svalkande att bada och stranden var väldigt fin i Köpingsvik. Stranden passade barnen eftersom det var långgrunt och fin botten att gå på. En strand jag gärna rekommenderar! Efter badet körde vi norrut igen med sikte mot Källa glassgård http://www.kallaglassgard.se/ . I ett reklamblad hade vi sett annonsen om Källa glassgård och sett deras glassar. Mums tänkte vi! Dit ska vi! När vi kom fram var det bordsplacering!? och vi fick menyn. Vi höll på att sätta andan i halsen när vi fick se priserna. Det fanns en glass gjord till Daniel och Victoria och den kostade 185kr!! Det var ingen exklusiv italiensk glass e.d. och ingen hemgjord glass utan vanlig glass med lite godis i samt andra tillbehör. Farmor drack en kopp kaffe istället för glass för att hon inte kunde beställa mjukglass. Vi andra köpte en glass var. Det var den dyraste glassen jag ätit. Det gällde att njuta vid varje sked. Våra glassar kostade tillsammans 403kr!!!
Efter glassen åkte vi tillbaka söderut till Borgholm. Jag och Lovisa eller rättare sagt Lovisa tittade i affärer medan de andra åkte tåg genom Borgholm centrum. Därefter åt vi pizza! Maten kostade 393kr! Alltså kostade glassen mer än maten! Det var i alla fall en trevlig dag på Öland.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi var på Kosta outlet idag ...käkade för 263 kr tog en glass inne i Kalmar nere på på Baronen 40kr ..Det var inte fel det heller ..Vill ni vara med om en budgetvariant så ring :)

Anonym sa...

Hälsningar Uffe med Fru :)

Daniel Lyckman sa...

Det gör vi gärna!