tisdag 26 juli 2011

Vår semester i Göteborg!

För två veckor sedan var vi i Göteborg tillsammans med Aylin och Noahs farmor och farfar. På måndagsmorgonen åkte vi i väg hemifrån och farmor och farfar ifrån Hultsfred. Målet första dagen var Ullared. Vi brukar handla där någon gång per år, men vanligtvis brukar Lovisa åka själv med en kompis och det är mycket skönare. Jag tycker det är alldeles för mycket folk på samma ställe och det var också enormt mycket folk! Puh!!
Efter att ha handlat övernattade vi vid ett B&B någon mil utanför Ullared. Det hette Trollgrottans B&B och vi bodde i varsin stuga. Det var väldigt spartanskt och priset var därefter, men vi skulle endast sova där så det gick bra. Tyvärr fick duschen vänta till hotellet i Göteborg för de hade inte satt på säkringen för vattenberedaren så det fanns bara kallvatten att duscha i.

 På tisdagsmorgonen åkte vi till Göteborg, hämtade ut våra Göteborgskort på turistbyrån och installerade oss sedan på hotellet. Efter en varm dusch och lite mat åkte vi spårvagn till Universeum. http://www.universeum.se/
Universeum var jättekul och väldigt intressant. Aylin och Noah tyckte ormarna och hajarna var roligast och det fanns väldigt mycket att se som var intressant, t.ex. vattnets väg och livet i svenska vatten, regnskogen och dess alla djur, hur kriminaltekniker jobbar för att hitta bevis samt mycket annat. Jag skulle vilja åka dit om några år när Noah och Aylin är lite större. Universeum är ett bra studiebesök för en år 6 och äldre.

Efter Universeum gick vi in på Liseberg en stund och spelade lite på chokladhjulen, men vi hade ingen större lycka. Vi träffade Lisebergskaninerna och Noah fick en kram.

På onsdagen var vi hela dagen på Liseberg, i hela 11 timmar! Noah och Aylin tyckte det var superkul och de pratar om Liseberg fortfarande. För Noah del blev det kaffekopparna, Farfars bilar, lilla bergbanan och lite annat som fick hela han att visa glädje. Lovisa fick med honom upp i flumriden tillsammans med farfar och Aylin. Gissa om de blev blöta!
Aylin och Lovisa gick direkt och ställde sig i kön till Lisebergsbanan när de köpt åkpassen. Hon njöt av åkturen och därefter åkte hon många karuseller. Hon fick med sig farfar i virvelvinden. :) Aylin njöt under hela åkturen och satt med ett leende på läpparna, medan farfar höll på att kräkas. Tyvärr missade jag allt detta, farmor berättade, för jag och Lovisa åkte AtmosFear just då. Wow vilken kick det var att åka AtmosFear!! Samtidigt var det otäckt! Den här dagen hade vi, som ni ser på bilden nedan, lite mer tur med chokladhjulen! :) Det finns fortfarande choklad kvar!
På torsdagen var tanken att vi skulle gå i affärer innan vi åkte hem och så blev det också. Jag brukar inte tycka om att gå i affärer, men att gå i Nordstan och andra gallerior var rätt trevligt faktiskt.

Det var en trevlig vistelse i Göteborg och den vi tackar farmor och farfar för!! Noah säger: "Åka Liseberg annan gång!" :)


Inga kommentarer: