tisdag 21 juli 2009

Kolmården

Under dagarna 29-30 juni var vi i Kolmården med Johan F med familj. Det var en kul tripp och jag tycker Kolmården stod upp för de förväntningar jag hade innan resan. Familjen Fransson hade kommit upp till stugan på lördagen och vi åkte därifrån tidigt på måndagen. När vi kom fram hämtade vi våra biljetter och nycklar till rummen på Vildmarkshotellet. Därefter gick vi in direkt till Kolmården och lät våra saker vara kvar i bilarna. Hela dagen tillbringade vi i djurparken. Höjdpunkten på dagen var att se delfinernas show i delfinariet. Andra djur vi såg på måndagen var bla. tigrar, afrikanska vildhundar, en gam, knubbsälar, pingviner samt djur från bondgården. Ni förstår att intrycken för våra barn var väldigt många. På kvällen sedan åt vi en fantastisk grillbuffé. Den sov jag gott på under natten.

På tisdagsmorgonen packade vi in oss i bilarna för att åka i safariparken och där såg vi strutsar, lejon, vargar, björnar, giraffer, och älgar. Man kände sig lite pirrig när ett lejon gick precis bredvid bilen och när vargarna och björnarna höll sig nära oss.

Zebror, schimpanser, gorillor, kamel, noshörningar, elefanter och vår stora svenska kisse; Lon såg vi när vi gick in i parken igen efter safarituren. Aylin och Lovisa avslutade första dagen med att åka linbana runt djurparken och det tyckte Aylin verkligen om. Vi badade även i hotellets bassänger, hela deras spaavdelning var kanon. Det fanns mycket att göra på hotellet och jag kan verkligen rekommendera hotellet som boende när man besöka Kolmården.

Aylin tyckte om att köra bil.

Här går en lejonhona precis bredvid bilen.

Inga kommentarer: